Ten Hag: “Tavaly után végre egy rendes előszezonunk volt”

Az Ajax trénere, Erik ten Hag megtartotta a Sparta Rotterdam elleni bajnoki nyitómérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját. A szakember elégedett a csapat előszezonban nyújtott teljesítményével. Ten Hag mellett még a csapatkapitány, Dusan Tadić állt a sajtó rendelkezésére.

“Daley remek munkát végzett, bevethető lesz Vasárnap. Magabiztos, ami az egészségét illeti, így mi is azok vagyunk. Több vizsgálatot is elvégeztek rajta, ezeknek az eredményei pedig kielégítőek voltak.”

“Holland csapatként nyilvánvalóan gondolnunk kell a távozókra is, de nem feledkezhetünk meg a saját érdekeinkről sem. Végül valahol meg kell húznunk egy határvonalat.”

“Összehasonlíthatatlan a tavalyi szezonnal a mostani előszezonunk. Akkor a srácok kimerülten érkeztek vissza a válogatottjaiktól, majd azonnal a maximumot kellett teljesíteniük, mindenfajta felkészülés nélkül. Az idei nyáron végre lehetőségünk volt egy hosszú alapozást végigcsinálni, ami hatalmas segítség a csapat megfelelő formájának a kialakításában.”

“Jó felkészülési időszakon vagyunk túl, erős ellenfelek ellen voltunk képesek tetszetős futballt játszani. Rengeteg dolgot sikerült begyakorolnunk, ellentétben a tavalyi szezonnal. Igyekeztünk minél több német csapatot összeválogatni, akik nagy sebességi fokozaton játszanak.”

“A PSV, a Feyenoord és az AZ Alkmaar is erős csapatok. Megvan a kellő önbizalmuk és a saját fegyverük ahhoz, hogy harcban legyenek a bajnoki címért. Nem lazsálhatunk, elvégre ők sem aludták át a nyarat. Az Utrecht ugyancsak egy ambíciózus csapat benyomását kelti.”

“Ami a hiányzókat illeti, csupán Lisandro Martínez esetében vannak kérdőjeleink, aki két napig nem tudott edzeni. Devyne Rensch szintén két napot kihagyott, de a holnapi napon a tervek szerint már csatlakozhat a kerethez.”

“Rengeteg fiatal játékos mutatta meg tudását a felkészülési időszak során. Amennyiben valamelyikőjük jól játszik, az lehetőséget is fog kapni. Az Ajax év ek során sikeres tudott lenni ezzel a módszerrel. Nem könnyű fiatal játékosokat beépíteni egy Bajnokok Ligájában szereplő csapatba, de nekünk minden évben sikerül mindez.”

“Amikor Perr Schuurs két éve fellépett a nagyokhoz, akkor egy új világba csöppent, hiszen jóval magasabb elvárásoknak kellett megfelelnie. Egy nagyon kedves srác, ugyanakkor a hozzáállását egy pitbulléhoz tudnám hasonlítani. Nagyon sokat fejlődött, ami a labdatartást és a védekezést illeti.”

“Felhívtuk a játékosok figyelmét a saját felelősségvállalásukra, hiszen ezzel elkerülhető, hogy elkapják a koronavírust. Megkértük őket arra, hogy figyeljenek a magánéletükre, mindent azonban nem kontrollálhatunk sajnos” – zárta mondandóját ten Hag.

Dusan Tadić szavai:

“Természetesen hiányoznak nekem, de ne feledkezzünk meg például Joël Veltmanról sem. Remek volt az együtt töltött idő, amelyhez egy fantasztikus BL-menetelés is tartozott” – kezdte Tadić, amikor arról kérdezték, hiányozni fog-e neki a távozó Hakim Ziyech és Donny van de Beek.

“Olyan nagyszerű játékosok intettek nekünk búcsút az elmúlt időszakban, mint Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong és Lasse Schöne, az idei nyáron pedig ez folytatódott… Ugyanakkor ez a futballhoz tartozik, más játékosok majd átveszik a helyüket.”

“Az előszezonunk jól sikerült, sokat edzhettünk, jó mérkőzéseket játszhattunk, mindenki labdába érhetett. Ugyanakkor ezek a találkozók nem hasonlíthatóak össze egy tétmérkőzéssel, végső soron pedig csak ezek számítanak, ilyen meccsünk pedig nagyon régen nem volt már.”