Ten Hag: “Nem voltunk elég könyörtelenek a befejezéseknél”

Az Ajax egygólos vereséget szenvedett hazai pályán a Liverpooltól, a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitófordulójában. A csapat teljesítményével összességében elégedett volt az amszterdamiak vezetőedzője, Erik ten Hag, ugyanakkor kiemelte: hiányzott a könyörtelenség a befejezéseknél.

Kudus sérülése

“A játéktervünket más játékosokkal is végre tudjuk hajtani. A lecserélése után semmi új dolog nem történt. Tadicsot arra a helyre tettem, ahol kiválóan képes játszani, hiszen rengetegszer láthattuk már tőle, Promes pedig a pálya baloldalára került.”

“Kudus remek formában van, nagyon mélyen érintett minket a kiesése. A korai cseréje miatt pedig a mérkőzés végén nem tudtam annyit cserélni, amennyit lehetett volna egyébként. Egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a sérülése.”

Promes gyengébb formában lenne?

“Kevesebb mérkőzést játszik, de szerintem azokon jól végzi a munkáját. Például a Frankfurt vagy a Vitesse ellen is elégedett voltam vele. De említhetném a Sparta elleni összecsapást is, ahol a kiállítás után dolgozott nagyszerűen. Egyáltalán nem aggódom miatta.”

Blind pozíciója

“Nem volt teljesen új nekünk a játékrendszer, hiszen már hónapok óta dolgozunk ezen. A játékosaim számára egyértelmű volt a feladatuk. Nyilván számos aspektusa lehet egy másik játékrendszernek, ilyen például Daley Blind pozíciója is, ugyanakkor ki kell emelnem őt, fantasztikusan játszott, többek között miatta is tudtunk ennyi lehetőséget kialakítani.”

Hiányoztak a pontos befejezések

“Hiába kerülsz helyzetbe, képesnek kell lenned meghúzni a ravaszt. Egy százalékról beszélünk, amikor azonban tükörbe nézünk, rá kell jönnünk, hogy ez az egy százalék hiányzott. Nem voltunk elég könyörtelenek a tizenhatoson belül.”