ten Hag: “Minden hátralévő meccsen nyernünk kell”

Az Ajax vezetőedzője, Erik ten Hag megtartotta az Atalanta elleni mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját. A tréner mellett ezúttal Daley Blind beszélt a sajtónak.

“Az Atalanta egy nagyon látványos futballt játszó csapat, mely sikereit nagyrészt az edzőjüknek köszönheti. Ő építette fel ezt a csapatot. Nagyon jó munkát végez az edzői stáb, remekül igazolnak, kifejezetten olyan stílusú és felfogású játékosokat vásárolnak, akik illeszkednek a csapatba. Így a beilleszkedésük is jóval könnyebb, gördülékenyebb.” – kezdte ten Hag.

“De Roon és Hateboer is az Alatantában mutatott teljesítményüknek köszönhetően kerültek be a holland nemzeti csapatba. Ez szerintem sokatmondó. Egészen elképesztő fejlődésen mentek keresztül az utóbbi években, remek csapatjátékossá váltak, elit mentalitással. Robin Gosenset is nagyon jól ismerjük. Hasonlóan Hateboer-hoz, képes gólokat szerezni. Nagyon okosan építik fel a csapatukat, melyre legutóbbi szerzeményük, Sam Lammers is példa, akit ugyancsak egy rendkívül intelligens játékosnak tartok, jó szemük van a tehetségek felfedezéséhez.”

“Mi a kulcs egy jó eredmény eléréséhez? Kezdeményezően kell fellépnünk, mint mindig. Más felfogásban játszanak, mint a Liverpool, így nekünk is máshogyan kell készülnünk a találkozóra. Nem gondolom, hogy már most el lehetne dönteni, ki fog továbbjutni a csoportból. Ez még csak a második mérkőzés a csoportban, minden meccset meg kell nyernünk, pozitív eredményre számítunk. Összességében a helyzet változatlan, futballoznunk kell.” – tekintett előre a tréner.

Daley Blind két héttel ezelőtt már pályára lépett Bergamóban, ahol is 1-1-es döntetlent játszott az olasz válogatott ellen. Arról kérdezték, elfogadná-e ezt az eredményt a holnapi mérkőzésen.

“Egyáltalán nem, mindig a győzelem lebeg a szemem előtt, ahogyan holnap is. Alaposan kielemeztük a játékukat, tudjuk mennyire erősek, mint csapat. A támadófutballt részesítik előnyben, kemény és intenzív letámadásuk van emellett.”

Arra a felvetésre, hogy egy esetleges hazai sikerrel hat pontra nőhet a hátrányuk az Atalantával és – az eredménytől függően – a Liverpoollal szemben is:

“Természetesen nagyon fontos a három pont megszerzése, ami a továbbjutásról szőtt terveinket illeti. De egy vereség esetén sem lehetne kategorikusan kijelenteni, hogy kiestünk. Megtörtént már több csapattal is, hogy három vereséget követően tovább tudtak jutni, tavaly pont aktuális ellenfelünk, az Atalanta mutatta ezt be. Mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk és gyűjteni a pontokat.”

Blindet az első mérkőzésen a védekező középpályás posztján szerepeltette Erik ten Hag, ezzel kapcsolatban is kérdezték őt:

“Olyan játékosnak tartom magam, aki igyekszik különösen figyelni arra, mit kér tőle az edző, majd azt teljesíteni is szeretné a maximális szinten. Nem okozott gondot a váltás és a későbbiekben sem fog.”

Remekül teljesített a Liverpool ellen, ez jelentette az igazi visszatérést a szezon eleji történések után?

“Jól érzem magam, egyre erősebb vagyok. Örülök, hogy visszatérhettem, és mindezt jó formában tudom megtenni. Ugyanakkor ez egy olyan dolog, amit nem hagyhatok figyelmen kívül, ugyanakkor nem is félhetek tőle, felül kell ezen kerekednem mentálisan. A történtek után nagyon gyorsan vissza tudtam térni a pályára, így továbbra is a csapat segítségére tudtam lenni. Fizikálisan és mentálisan is csúcsállapotban vagyok.”