Ten Hag: “Hakim nem volt olyan állapotban, hogy játsszon”

Az Ajax vezetőedzője, Erik ten Hag egyszerre szolgálhatott jó és rossz hírrel is a Getafe elleni visszavágót megelőző sajtótájékoztatón. Quincy Promes ugyanis felépült, Hakim Ziyech azonban nem lesz bevethető.

“Bár Hakim felépült sérüléséből, de még korainak tartottuk, hogy a keretbe kerülhessen. Nem akarunk egy mérkőzés miatt túlzott kockázatot vállalni, hiába fontos számunkra ez a sorozat.”

“Aki bekerült a meccskeretbe, az készen áll a játékra, így nyugodtan mondhatom, hogy Quincy Promes kész a visszatérésre.”

“Jobban kell majd játszanunk a saját játékunkat, nem szabad annyi lehetőséget ajándékoznunk az ellenfélnek. Keményen és egyben türelmesen kell majd játszanunk, megvannak a képességeink ahhoz, hogy megfordítsuk a párharcot.”

“Remekül játszott a Getafe az odavágón, ugyanakkor elárulták nekünk erősségeiket és gyengeségeiket is. Most már tudjuk ezeket, ezzel is beljebb vagyunk.”

“Minden európai kupasorozat meccse különleges hangulatú itt a Johan Cruyff Arenában. A szurkolók hangulata és a mi képességeink képesek egészen varázslatos dolgokra. Köszönjük ezúton is nekik a támogatást, a segítségükkel felül tudunk emelkedni saját határainkon, mivel a játékosok itt mindig extrán motiváltak.”