ten Hag: “A Liverpool jelenleg a világ legjobb csapata”

Az Ajax vezetőedzője, Erik ten Hag megtartotta a Liverpool elleni mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját. A tréner mellett a csapatkapitány, Dusan Tadić állt a sajtó rendelkezésére.

“Szerintem a Liverpool a világ legjobb csapata. Ha a Bajnokok Ligája-siker után olyan dominánsan tudsz nyerni a Premier League-ben, mint azt ők tették, akkor nincs kétségem afelől, ki a legjobb csapat jelenleg. Nagyon erős keretük van, Virgillel és nélküle is.”

“Azt akarom látni a csapatomtól, hogy bátran és önbizalommal telve mennek neki a Liverpoolnak. Szeretném viszont látni a csapattól holnap azokat az elveket, amire megtanítottam őket.”

“Jurriën Timbert és Antony-t sajnálatos módon nélkülöznünk kell majd a holnapi nap folyamán. Nem állnak készen a mérkőzésre.”

“Igyekeztünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy a legjobban felkészüljünk a meccsre. Sok fog függeni a napi formától, jó napot kell kifogjunk természetesen ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. Rendkívül sajnálatos, hogy a szurkolóink nem lehet velünk, de tudjuk, hogy Hollandiában az emberek nagy része az Ajax-ot fogja nézni és szorít nekünk a TV-n keresztül.” – zárta mondandóját ten Hag.

Dusan Tadić szavai

“Remek meccs lesz. A Liverpool egy hatalmas klub, és jó eséllyel pályáznak a végső győzelemre is. Két kiváló csapat fog összecsapni, ezáltal komoly nyomás alá is helyezzük majd egymást.”

“Nagyon sajnálom Virgil-t. Játékosként mindig a legjobbak ellen akarok megmérkőzni. Hatalmas veszteség ez számára, remek srác, kiváló játékos.”

“Nem azt mondtam, hogy a 2019-es döntőben legyőztük volna a Liverpoolt, hanem azt, hogy a Tottenham-nél nagyobb eséllyel szálltunk volna harcba ellenük.”