Szombaton ténylegesen elkezdődik az előszezon

Az Ajax keretének nagy része múlt héten szombaton tért vissza pihenőjéből és látott neki az első tesztmeccsre való felkészülésnek. A csapat kedden egészült ki, amikor már a friss igazolás, Mohammed Kudus, Dusan Tadić és André Onana is csatlakozott a társakhoz. 

Szombaton játssza első felkészülési meccsét az amszterdami csapat, akik a Waalwijk ellen lépnek pályára. Ezt követi öt nappal később a következő, Utrecht elleni találkozó. A két mérkőzéssel kapcsolatos információ, hogy a klub kérvényezte Amszterdam városának vezetésétől 9,000 ember beengedését a Johan Cruyff Arenába. A kérelmet elutasították, így az első meccsen biztosan nélkülöznie kell majd rajongóit a csapatnak, ugyanakkor az esély még él, hogy az Utrecht ellen néhányan beléphessenek a stadionba. Miért pont 9 ezer? Az Ajax számításai szerint az 55 ezer férőhelyes stadionba nagyjából ennyi ember biztonsággal beengedhető.

A folytatásban a Szoboszlai Dominikot is keretében tudó RB Salzburg-hoz vizitálnak majd az amszterdamiak, augusztus 22-én. Egyelőre ez a három találkozó tehát az, amelyet biztosan megtartanak az előszezon keretében, amennyiben további mérkőzések válnak hivatalossá, arról természetesen tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.