Egyre mélyebb gödörbe kerül az Ajax, mely egy hét alatt elvesztette az esélyt az Európa Liga és a Holland Kupa megnyerésére is, emellett pedig két forduló alatt leadta hat pontos előnyét is az AZ Alkmaar-val szemben.

Ami a kezdőt illeti, a megszokottak szerint Onana védett a kapuban, előtte Dest, Álvarez, Blind és Tagliafico alkotta a négyes védelmi vonalat. A középpályán ezúttal Ekkelenkamp kapott lehetőséget van de Beek és Martínez mellett. A támadósort pedig a hétközi mérkőzéshez hasonlóan a Ziyech-Tadić-Promes trió alkotta.

A vezetést a 33. percben szerezték meg a hazaiak egy szabadrúgást követően. Sander van de Streek, az Utrecht középpályása vette be az Ajax kapuját. A szünetig nem változott az állás.

A második félidőben sem tudott igazán változtatni játékán az amszterdami csapat, a koporsójukba pedig az utolsó szöget a 65. percben egy büntető verte be, amit Simon Gustafson értékesített.

Régen látott mélységben van a csapat, amiből nem tudni, hogy lesz-e idén ebből visszaút, vagy elbukják a bajnokságot is. Egy biztos, egyre nehezebb helyzetbe kerül a csapat, a nyomás egyre nő. Folytatás szombaton a Heerenveen vendégeként.