Csütörtökön folytatásához érkezett az Európa Liga, a sorsoláson az Ajax a madridi csapatot, a Getafét kapta. Az odavágót Madridban rendezték, a mérkőzés végén pedig sajnos a hazaiak örülhettek, teljesen megérdemelten tesszük hozzá. 

Az Ajax kezdőcsapata a következő volt: Varela – Dest, Álvarez, Blind, Tagliafico – Ziyech, Martínez, van de Beek – Tadić, Traroé, Babel.

Sokatmondó a holland csapat mai játékáról, hogy az első félidőben egyetlen kapura lövési kísérletet sem lehetett feljegyezni. A vezetést a 38. percben szerezte meg a Getafe, Mathias Olivera passzából Deyverson talált a kapuba. A szünetre tehát egy gólos hátránnyal vonulhatott az Ajax.

Sajnos a második félidőben sem történt előrelépés, maximum annyiban, hogy két alkalommal célba vette a kaput az Ajax. A gólt azonban ismét a hazaiak szerezték, közvetlenül a mérkőzés legvégén. A Chelsea-től kölcsönben lévő Kenedy vette be Varela portáját a 93. percben.

Nem túlzok azzal, ha azt mondom, ennél csak jobban játszhat egy hét múlva a visszavágón az Ajax. Nem tudom mikor volt utoljára példa arra, hogy kaput eltaláló lövés nélkül fejezze be a meccset a csapat. A feladat adott, Amszterdamban kell két gólos hátrányból felállni. Nem lehetetlen, de borzasztóan nehéz lesz.

Getafe CF – AFC Ajax 2:0 (Deyverson 38′; Kenedy 90+3′)
Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Erik ten Hag: “Nem voltunk eléggé higgadtak, belementünk az ő játékukba. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből. Türelmesebbnek kell lennünk, amikor birtokoljuk a labdát. Helyzeteket fogunk kialakítani odahaza.”

Daley Blind: “Sokkal jobb futballra vagyunk képesek annál, mint amit ma mutattunk. Szerintem a  játékstílusunkkal képesek vagyunk odahaza megverni őket, láthattuk, hogy a Barcelona is képes volt erre. Ami a játékvezetőt illeti, nem tudta kontrollálni a mérkőzést, de ez nem lehet kifogás. Magunkba kell nézni.”

Ryan Babel: “Nem tudom, lehet ismét megtenném [a színészkedéséről – a szerk.], néha előfordul az ilyen a pillanat hevében. Ez a fickó nagyon idegesítő volt [a játékvezető – a szerk.]. Ami a Getafét illeti, nem nyűgözött le a játékuk. A visszavágó egy teljesen más mérkőzés lesz, más lesz a játékvezető is, emellett képesek vagyunk ennél sokkal jobban is játszani.”