Nehéz két hét áll az Ajax mögött, melyben a csapat elbúcsúzott először az Európa Ligától, aztán pedig a Holland Kupától is. A bajnokságban a pontelőny szintén odalett, a srácok azonban megrázták magukat és ismét nyerni tudtak, ezúttal a Heerenveen ellen, idegenben.

Az első félidőben nem talált fogást a hazai csapaton az Ajax, nem játszottak kiemelkedően ten Hagék, és akkor még finoman fogalmaztam. A szünetre így 0-0-s döntetlennel vonulhattak a csapatok.

A második félidőben azonban képes volt újítani a csapat és hat perc alatt lezongoráztak ezt a mérkőzést. Az 57. percben Tadić szerzett gólt, majd három perccel később Tagliafico passzából ismét eredményes tudott lenni a szerb. A 63. percben pedig Quincy Promes is feliratkozott a gólszerzők közé, a gólpasszt ezúttal Lassina Traoré adta. Négy perccel később szépíteni tudott a Heerenveen, Mitchell van Bergen lévén, ezzel beállítva a 3-1-s vendég sikert.

Ami a rivális AZ Alkmaar-t illeti, ők 4-0-ra intézték el hazai pályán az ADO Den Haag csapatát, ezzel továbbra is holtversenyben vezeti a holland ligát az Ajax.

Eredivisie 2020/21
28. forduló
Abe Lenstra StadionAbe Lenstra Stadion, 19, Abe Lenstra boulevard, Ten Woude, Heerenveen, Friesland, Hollandia, 8448JA, Hollandia
Heerenveen
AFC Ajax
-