HIVATALOS: Huntelaar újabb egy évig az Ajax játékosa marad!

Az Ajax hivatalos oldalán jelentette be, hogy további egy évvel, tehát 2021-ig meghosszabbította Klaas Jan Huntelaar szerződését.

Huntelaar 1983. augusztus 12-én született Voor Drempt-ben. A támadó 2006 és 2008 között játszott először az amszterdamiak színeiben, majd 2017-ben visszatért a klubhoz. A debütálásra 2006. január 15-én, a NEC Nijmegen ellen (1-1) került sor, mindezt azóta 242 tétmérkőzés követett, ahol 151 gólig jutott a gólvágó.

Huntelaar szavai a hosszabbítást követően:

“Nagyon szerettem volna maradni még az Ajax-nál. Nem akarom pályafutásom során már más csapat mezét magamra húzni. Fittnek érzem magam, megtisztelő itt játszani, annak ellenére, hogy tudom, a szerepköröm folyamatosan változni fog az idő előrehaladtával. Sokat gondoltam erre az utóbbi időben, amiről beszéltem az edzővel és Marc Overmarsszal is, akik biztosítottak róla, hogy számítanak rám. Nagyon boldog vagyok, hogy még egy évig legalább maradhatok.”

A sportigazgató, Marc Overmars is mondott néhány szót:

“Remek, hogy újabb egy évre aláírhatunk egymással. Mindenáron magunknál akartuk tartani Klaas Jan-t, amit természetesen közöltünk is vele. Komoly értéke lehet a csapatnak a következő szezonban is. Ugyanakkor fontos szerepe van abban is, hogy a tapasztalatával olyan játékosokat segíthet a fejlődésben, mint Lassina Traoré és Brian Brobbey. Tervben van, hogy pályafutása után más szerepkörben a klub kötelékében maradna, erről azonban csak később fogunk tárgyalni.”