Vasárnap folytatódott a bajnokság az Ajax számára is, akik a Waalwijk csapatát fogadtak odahaza, a Johan Cruyff Arenában. A tét igencsak nagy volt, hiszen egy esetleges sikerrel hat pontra növelhette volna előnyét ten Hag csapata a szombaton botló AZ Alkmaarral szemben. 

KEZDŐCSAPAT:
Onana – Dest, Álvarez, Martínez, Tagliafico – Eiting, Ziyech, van de Beek – Tadić, Traoré és Babel.

Viszonylag hamar – egészen pontosan a 13. percben – vezetéshez tudott jutni az Ajax egy büntetőnek köszönhetően. A labda mögé az amszterdamiak csapatkapitánya, Dusan Tadić állt, a szerb támadó pedig higgadtan értékesítette is a lehetőséget. 1-0! A folytatásban próbálkozgatott az Ajax, de több gólt nem tudott szerezni, így maradt az egy gólos előny a szünetre.

A második félidőben aztán picit feljebb kapcsoltak a hazaiak, aminek az 52. percben meg is lett az eredménye. A fiatal csatár, Lassina Traoré volt eredményes, megduplázva ezzel az Ajax előnyét. A második gól megnyugtatta a csapatot, vissza is vettek a tempóból. A 90. percben végül a fél órát kapó Huntelaar állította be a 3-0-s végeredményt, miután Tagliafico passzát gólra váltotta.

Összességében kijelenthető, az Ajax fejben már a hétközi Getafe elleni idegenbeli Európa Liga mérkőzésen járt, annyit adtak ki magukból a játékosok, amennyi feltétlenül elegendő volt a sikerhez és a hat pontos előnyhöz. Folytatás tehát csütörtökön 18:55 perckor a madridi csapat ellen.

AFC Ajax – Waalwijk 3:0 (Tadić (B) 13′; Traoré 52′; Huntelaar 90′)