Komoly rangadó várt Erik ten Hag fiaira, hiszen a PSV Eindhoven látogatott a Johan Cruyff Arenába. Az Ajax szerette volna kijavítani a múlt héten elszenvedett, Groningen elleni vereséget.

A hazaiak már az első perctől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, támadtak. A gól pedig meg is érkezett. A 35. percben a középpályán vesztett labdát a PSV, van de Beek szerezte meg, aki a tizenhatos előteréig szabadon vezethette is, majd az egyik vendég védő szerelte. A labda így került az üresen maradt Quincy Promes elé, aki higgadtan helyezte el a hosszúba.

Az első félidő krónikájához tartozik még rendkívül szerencsétlen sérülés. A 31. percben a csapatkapitányt, Joel Veltman-t kellett lecserélni, Perr Schuurs váltotta a középhátvédet. A 45+5. percben pedig a gólszerző, Promes is fogta a combját, majd lebicegett a pályáról, őt Lassina Traoré váltotta.

A második félidőben továbbra is az Ajax maradt lendületben, további helyzeteket dolgoztak ki az amszterdamiak, de további gólt/gólokat már nem sikerült szerezniük. Sérülés azonban erre a félidőre is jutott, ismét egy támadót, Ryan Babelt kellett lecserélni, helyére Mazraoui érkezett. A csapat tehát egy fontos győzelmet ünnepelhet, amit minden bizonnyal a születésnapos, Erik ten Hag-nak fognak ajánlani a srácok, ajándék gyanánt.

Jobbulást a srácoknak!