Sajnos nem sikerült a csoda, az Ajax ugyanis nem tudta ledolgozni két gólos hátrányát a visszavágón, a győzelem azonban meglett, így mondhatjuk, emelt fővel búcsúzott Erik ten Hag csapata az európai kupasorozatoktól az idei szezonban. 

Az Ajax kezdőcsapata: Onana – Dest, Schuurs, Martínez, Blind – Eiting, van de Beek, Gravenberch – Danilo, Tadić, Babel.

A mérkőzés rosszabbul nem is kezdődhetett volna a hazaiaknak, mivel Jaime Mata góljával már az 5. percben három gólosra növelte összesítésben előnyét a madridi csapat. Az Ajax azonban 5 perccel később válaszolni tudott a bekapott gólra, a 19 éves brazil csatártehetség, Danilo egyenlített. A folytatásban az következett, amihez a Getafe igazán ért: időhúzás, színészkedés és szabálytalankodás. Végül öt sárgával zárta a félidőt a vendég együttes.

A második félidő legelején csereként pályára lépett már Quincy Promes is. A 63. percben már az Ajaxnál volt az előny, a Getafe védője, Mathias Olivera talált a saját kapujába. Több gólt azonban már nem tudott szerezni az Ajax, a mérkőzést a 98. percben fújta le a görög játékvezető.

Nem kell szerintem ecsetelni, mennyire nehéz helyzetben volt az elmúlt hetekben/hónapokban a holland csapat. Veltman nemrég dőlt ki, meg is kellett operálni, Ziyech nem állt készen még a játékra, Mazraoui szintén sérülés miatt volt távol, Neresre pedig már régóta nem számíthatnak az amszterdamiak. Ezt tetézi az, hogy Tagliafico eltiltott volt. Koncentrálni kell innentől kezdve a bajnokság és a kupa megnyerésére, lehet még ebből egy szép idény.

Erik ten Hag elégedett volt a játékosai hozzáállásával

“Köszönetet kell mondanom a játékosaimnak azért a hozzáállásért, amit az elsőtől az utolsó percig tanúsítottak. Rengeteg kulcsjátékosunk hiányzott. Kiestünk, de pozitívnak kell maradnunk és felkészülnünk az Alkmaar elleni mérkőzésre. Még mindig több kupáért is harcban állunk.”

A mérkőzés jegyzőkönyve: